Typecursus met GigaKids

29-12-2016
Geschreven door
Clasin Dehing

Bij GigaKids vinden we de fysieke groepslessen enorm belangrijk. Daarom hebben we élke week les, tenzij er een les uitvalt door een vakantie bijvoorbeeld. Zo kunnen we goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd. Dus met de goede vingers typen, niet kijken en een goede zithouding. Want eenmaal fout aangeleerd is het heel moeilijk weer te corrigeren.

Ook maken we onze lessen leuk, met spelletjes, uitdagingen etc. Want het is voor iedereen leuker als de kinderen er plezier in hebben!

“Ik denk dat Giga-kids een mooie manier is om in een relatief korte tijd het typediploma te behalen. Het biedt structuur en de les elke week is een goede stok achter de deur om te oefenen.

Typeprogramma

Bij de GigaKids typecursus werken we met de computer via het internet. Je krijgt een code waarmee je bij de cursus komt. Dit gaat heel simpel. Als je typt, wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt. Het lijkt dus wel wat op een spelletje.

Typespelletjes

Bij het programma gebruiken we ook typespelletjes. Deze typespellen zijn aangepast aan de lesstof. Zo kan na les 1 een spel worden gespeeld met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd.

 

Teksten

In GigaKids staan veel verschillende afwisselende teksten: moppen, verhalen,
leuke weetjes, en soms ook actuele teksten… zoals rond 4 en 5 mei stukken uit een dagboek van een kind uit WO2. Voor elk wat wils.
Er staan verhalen in van bekende kinderboekenschrijvers.
En wie andere teksten wil typen, dat kan ook, met het maken van een Eigen les!
« Vorige | Terug |

Ander nieuws

We gaan weer starten in Oosterhout!!!!!

We gaan weer starten in Oosterhout!!!!
Lees verder »

Opfriscursus Nederlands voor volwassenen

Wist u dat....u bij ons ook een opfriscursus Nederlands kunt volgen?
Lees verder »

verhuizen

Les van Clasin gaat naar RIJEN
Lees verder »

Start nieuwe groepen januari

Start nieuwe groepen januari
Lees verder »

Start nieuwe type groepen 2018

start nieuwe groepen
Lees verder »